Welke soorten tuinplanten moet je vermijden?

Welke soorten tuinplanten moet je vermijden?

Garden

Als je op zoek bent naar tuinplanten, dan zijn er veel verschillende soorten om uit te kiezen. Hieronder vindt u enkele veel voorkomende planten die u misschien nog niet eerder heeft overwogen, maar die u moet vermijden als u veel problemen wilt voorkomen. Sommige van deze planten kunnen behoorlijk giftig zijn, dus zorg ervoor dat je je planten met zorg kiest. Deze planten zijn niet geschikt voor het hele gezin, dus je kunt sommige planten het beste uit de buurt van kinderen en huisdieren houden. Hier zijn enkele van de slechtste tuinplanten waaruit je kunt kiezen.

Begin met het voorbereiden van je bed en het planten van je tuinplanten. Zaailingen kunnen ongeveer 4 tot 6 weken voordat u van plan bent om ze buiten te planten binnen binnen worden gestart. Paprika’s en tomaten hebben minimaal acht weken binnenkweek nodig voordat ze buiten kunnen worden getransplanteerd. Om uw zaailingen vroeg te laten beginnen, is het aan te raden om een ​​hotbox of kas te gebruiken. Plant vervolgens de tweede groep groenten ongeveer twee of drie weken daarna. Deze omvatten pastinaak, bieten, wortelen en aardappelen.

Heuchera’s zijn gemakkelijk te kweken en vormen een mooie heuvel in uw tuin. Ze hebben een breed scala aan bladkleuren, van zwart tot paars, maar ook van goud en zilver. Bepaal de variëteit die bij uw ruimte en smaak past. Hoewel alle heuchera’s aantrekkelijk zijn, zijn sommige soorten meer geschikt voor halfschaduw, terwijl andere gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om het ras te kiezen dat u het lekkerst vindt en dat goed groeit in uw tuin.

Houd bij het kiezen van tuinplanten rekening met de leeftijd van uw kinderen. Sommige zijn niet veilig voor kinderen. Overweeg vaste planten, planten in het koele seizoen en in het warme seizoen. Als je tuin jonge kinderen krijgt, kun je overwegen om vaste plannen te laten groeien in plaats van te beginnen met zaden. Veel zaden zijn klein en moeilijk te hanteren. Sommige zijn ook traag om te ontkiemen en te rijpen. Als je niet zeker weet of je met zaden moet beginnen, kun je een kant-en-klaar plan overwegen.

Bloeiende struiken zijn er in veel verschillende soorten. Kies uit spirea en ninebark in de lente en azalea in de zomer. Vlinderstruik en roos van Sharon zijn andere goede keuzes. Je kunt een variëteit kiezen die niet veel gesnoeid hoeft te worden, omdat deze struiken over het algemeen niet invasief zijn. Je kunt ook een variëteit kiezen die jaar na jaar bloeit. Maar houd rekening met de USDA-winterhardheidszone van elke plant die u kiest. Als je in een zonnig deel van de tuin plant, let dan goed op hoeveel zon ze krijgen.

Voor een beginnende tuinier is een tuin van 12 ‘x 24’ ideaal. Een gezin van vier zou 3 heuvels gele pompoen en een heuvel courgette kunnen planten. Ze kunnen ook 10 verschillende paprika’s, zes tomatenplanten, twee komkommers op kooien, een paar aubergines en een paar kruiden planten. Onder deze planten zijn enkele van de gemakkelijkst te kweken de laagblijvende kruiden zoals basilicum en oregano.

Naast het weghouden van onkruid, helpt mulch om vocht in de grond te houden en te voorkomen dat onkruidzaden ontkiemen. Er zijn veel soorten mulch beschikbaar voor uw tuin. Organische mulch is ideaal voor moestuinen en kan de grond voeden als deze vergaat. Mulch voor eenjarige en moestuinen zou binnen een paar maanden moeten ontbinden. Mulch voor vaste planten is veel duurzamer en zou het hele groeiseizoen moeten meegaan.

Een selectie van eenjarige en meerjarige planten zal het hele groeiseizoen kleur aan de tuin geven. Enkele hiervan zijn de Coreopsis, die goed groeit in schaduwrijke gebieden. Een selectie van bloemen kan ook de Coral Honeysuckle bevatten. Deze plant heeft buisvormige koraalbloemen die kolibries aantrekken. Als ze met zorg wordt gekweekt, zal deze plant niet invasief zijn zoals Japanse kamperfoelie. Een andere plant die je misschien wilt overwegen, is de ananassalie, die een zoete geur en roodachtig blad heeft.

Ondanks zijn naam is de kornoelje een uitstekende keuze voor wintertuinen. Het verandert in een rechtopstaande bos stengels als de temperatuur onder het vriespunt daalt. Naarmate de temperatuur daalt, worden de kleuren intenser totdat de boom op een boom lijkt. Kornoelje houdt van vochtige grond en volle zon, en verdraagt ​​wat wateroverlast. Ondanks zijn formaat is kornoelje een uitstekende keuze voor tuinen waar de ruimte beperkt is. En hoewel deze vaste plant essentieel is voor wintertuinen, kun je hem het beste in het voorjaar terugsnoeien voordat het blad afsterft.

Beginners planten vaak te veel groenten. Ze eindigen met een grote tuin die veel ruimte inneemt op hun zolder. Als ruimte een probleem is, moet je klein beginnen en drie of vijf van je favoriete groenten kiezen om te verbouwen. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je meer groenten toevoegen naarmate je tuin groeit. Een geweldige manier om met een moestuin aan de slag te gaan, is door een plant te kopen die uw gezin leuk vindt.