De juiste tuinplanten kiezen

De juiste tuinplanten kiezen

garden

Raadpleeg voor meer informatie over tuinplanten een encyclopedie. De American Horticultural Society publiceert een A-Z Encyclopedia of Garden Plants, waarin alle verschillende soorten tuinplanten worden vermeld. De planten zijn alfabetisch gerangschikt op geslacht. Hier is een lijst van enkele van de meer populaire tuinplanten. Als u niet zeker weet welke u moet kiezen, kunt u de voordelen van elk type plant lezen.

Overweeg in de tuin wat voor soort planten uw tuin nodig heeft om te bloeien. Als je kinderen hebt, denk dan aan de veiligheid van de planten in je tuin door planten te selecteren die veilig zijn voor kleine handjes. Eenjarige planten, vaste planten en koele en warme seizoensplanten zijn bijvoorbeeld veilig voor kinderen. Als je met een beperkt budget werkt, overweeg dan om gevestigde planten te kopen in plaats van te beginnen met zaden. Sommige zaden zijn kwetsbaar, moeilijk te hanteren, het duurt lang voordat ze ontkiemen of rijpen niet.

Bij het kiezen van de juiste tuinplanten, moet u rekening houden met hun USDA-hardheidszones. De USDA-winterharde zones zijn een gids voor het klimaat waarin uw tuin zal groeien. Dan moet je letten op de hoeveelheid zonlicht die ze ontvangen. Planten die in de volle zon gedijen, krijgen minimaal zes uur per dag, terwijl planten in de halfzon de helft van de hoeveelheid licht krijgen. Als u niet zeker weet waar u naar op zoek bent, richt u zich dan eerst op eenjarigen en vaste planten.

Een van de meest giftige tuinplanten is de yuccaplant. Deze plant bevat hartglycosiden, waaronder digitoxine, digitalis en digoxine. Hoewel ze worden gebruikt als medicinale planten, zijn hogere doses giftig voor de mens. De scheuten en bladeren van Yucca kunnen diarree, braken en misselijkheid veroorzaken. Het is ook giftig voor huisdieren en kleine dieren. Ongeacht zijn populariteit, moet je wegblijven van yucca.

Het kiezen van tuinplanten voor een schaduwrijk gebied vereist een beetje onderzoek en geduld. Grote bomen kunnen veel vocht en voedingsstoffen opnemen, dus het kan enkele jaren duren om de perfecte planten voor deze plek te vinden. Hoewel er schaduwtolerante planten zijn, zijn er veel zonminnende tuinplantideeën die niet zoveel water nodig hebben. Enkele van de beste keuzes voor schaduwtolerante tuinen zijn lavandula, geranium en salvia. U kunt ook kruiden voor uw tuin kiezen.

Een andere favoriete vaste plant en gemakkelijk te kweken plant is zonnebloem. De bloemen van zonnebloem zijn vrolijk en vaak groot. Ze komen in dwerg- en gigantische variëteiten. De bloemen kunnen wit, geel, oranje, bordeauxrood of zelfs tweekleurig zijn. Zonnebloempitten zijn eetbaar en de toppen smaken naar milde artisjokken. In tegenstelling tot veel andere planten zijn zonnebloemen eenjarig. Als je genoeg ruimte hebt, kun je deze weelderige planten overal in huis kweken.

Een andere geweldige groente om in een vorstvrije regio te kweken is sla. In maart kunt u spinazie, sla, radijs en doperwten direct in uw tuin planten. Je kunt deze koudweergroenten ook in het vroege voorjaar planten. In vorstvrije gebieden kunt u sla, radijs en erwten direct in de tuin planten. Je kunt ze nog steeds afdekken als je een plotselinge koudegolf krijgt.

Veel eenjarigen kunnen worden gekweekt uit zaad in de tuin. Volg gewoon de instructies in de zaadpakketten. Je kunt ook een paar weken voor de laatste vorstdatum binnen beginnen met zaaien en ze daarna buiten planten. U kunt grondmengsels voor het starten van zaden kopen bij een tuincentrum. Om je zaden binnen te kweken, plaats je de containers op een zonnige vensterbank of kweeklamp. Vergeet niet om de grond vochtig te houden, maar niet te vochtig, want hierdoor kunnen ze gaan rotten.

Wortelen zitten boordevol voedingsstoffen en zijn een veelzijdige groente. Ze variëren in grootte van babywortels tot voetlange wortels. De meest voorkomende variëteit is oranje, maar er zijn ook andere kleuren beschikbaar. Ze zijn gemakkelijk te kweken en hebben een goed doorlatende, vochtige grond nodig. Ze hebben een gelijkmatig vochtig klimaat nodig en zijn tweejaarlijks, dus je kunt elk jaar de hele oogst oogsten. Je kunt ook calendula’s in je tuin kweken. Deze meerjarige schoonheden houden van koele temperaturen en worden vaak gebruikt als gezelschapsplanten voor andere groenten. Omdat ze ongedierte afstoten en voor beide aantrekkelijk zijn, heb je binnen de kortste keren een gezonde oogst.

Moestuinen zijn een geweldige manier om geld te besparen op eten en tegelijkertijd uw kinderen kennis te laten maken met een gezond dieet. Eetbare tuinen zijn een uitstekende manier om uw kinderen kennis te laten maken met een gezonde levensstijl, en u kunt van hen een gespreksaanzet maken. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om fruit, groenten of beide te verbouwen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je tuin zowel mooi als nuttig is. Er zijn zoveel verschillende soorten planten en groenten dat je moeite zult hebben om de beste voor je ruimte te kiezen.