Hoe maak je een harmonieuze tuin?

Hoe maak je een harmonieuze tuin?

The garden

Probeer patronen en lijnen te gebruiken om een ​​harmonieuze look in uw tuin te creëren. Door in een logische volgorde te planten, zal uw tuin er aantrekkelijker uitzien. U kunt paden creëren die naar verschillende delen van uw tuin leiden, maar ook aandachtspunten die de aandacht naar voren trekken. Een goed tuinontwerp moet zowel mooi als praktisch zijn en beide elementen combineren. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het ontwerpen van uw tuin:

Bedenk hoe u uw tuin wilt gebruiken, of het een buitenkamer of een ontspannende oase wordt, en welk stilistisch genre u het beste vindt. Houd ten slotte rekening met uw budget. Als u een krap budget heeft, kunt u overwegen een tuin aan te leggen die niet al te duur is. U brengt tenslotte uw tijd door in uw tuin, dus waarom niet creatief zijn? Je zult blij zijn met de resultaten! U kunt zich ook laten inspireren door de omliggende structuren en andere tuinen.

De geschiedenis van tuinontwerp gaat enkele eeuwen terug tot in de oudheid. In China werd het eerste asymmetrische beplantingsontwerp ontwikkeld tijdens de Jin-dynastie (266-420). De tuinen van de Jin-dynastie weerspiegelden de principes van naturalistisch tuinontwerp. Tegen de jaren 1730 werden de Engelse en Franse landschapstuinstijlen sterk beïnvloed door deze beweging. De resulterende stijlen van tuinontwerp zijn nu algemeen over de hele wereld. De volgende stijlen zijn representatief voor verschillende soorten tuinen.

Variatie in vormen houdt uw tuin interessant, maar te veel diversiteit kan visuele verwarring veroorzaken. Bloemen en struiken hebben vaak een aparte vorm en vorm. De ronde koppen van alliums, de verticale pieken van delphinium en het doorschijnende uiterlijk van baby’s adem kunnen botsen. Probeer verschillende plantvormen te groeperen om hun vormen en effecten te laten zien. Door een architectonisch ritme te creëren met dezelfde vorm of vorm op verschillende locaties, ontstaat een harmonieus ontwerp dat er geweldig uitziet.

Houd bij het plannen van een tuin rekening met de functie van het gebied. Als u een tuin aanlegt die wordt gebruikt als openbare ruimte, bedenk dan hoe u de balans tussen harde en zachte landschapsarchitectuur kunt verbeteren. Een goed ontworpen tuinontwerp laat zien hoe goed uw tuin kan dienen als ruimte voor sociale bijeenkomsten. U kunt bijvoorbeeld gelaagde bedden gebruiken om prachtige patronen en esthetisch aangename ruimtes te creëren. Hoewel dit misschien ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk de meest eenvoudige manier om een ​​tuin te ontwerpen.

De eerste stap bij het ontwerpen van een tuin is het overwegen van de functies en het gebruik dat u wilt hebben. Bedenk of je een zithoek wilt, of juist een natuurlijke omgeving met veel natuurlijke elementen. Een trellis of hek kan helpen om privacy te bieden. Dan kun je planten kiezen die groeien op een manier die je niet belemmert om van je tuin te genieten. U kunt zelfs verschillende stijlen van tuinontwerp combineren om een ​​tuin te creëren die uniek en mooi is.

Textuur is een ander belangrijk onderdeel van een succesvol tuinontwerp. Textuur verwijst naar de textuur van de planten. Een verscheidenheid aan verschillende soorten planten, zoals grassen en cactussen, kunnen verschillende texturen hebben. De textuur van uw planten en struiken kan een dramatische impact hebben op uw landschap. Een gras met een grove textuur kan er bijvoorbeeld glad uitzien, terwijl een ander ruw en stekelig is. Verschillende texturen van dezelfde plant kunnen samen worden gebruikt om herhaling of contrast te creëren. Een tuin van gladde grassen en daglelies ziet er klassiek uit in combinatie met een hosta.