De basis van tuinontwerp

De basis van tuinontwerp

Small boy with father gardening on farm, growing organic vegetables

Bij het overwegen van Garden Design zijn er een paar basisprincipes die u moet volgen. Naast een goed ontwerpplan moet uw tuin goed gestructureerd zijn en goede begrenzingen hebben. Er zijn twee soorten grenzen: binnen en buiten. De eerste beïnvloedt het ontwerp van uw tuin, terwijl de laatste dient om gebieden af ​​te bakenen. Beplanting kan grenzen verzachten of verbreden. Evenzo breken binnengrenzen een grote tuin op. Maar hoe kiest u de juiste begrenzing voor uw tuin?

Probeer een mix van vormen om een ​​aantrekkelijke tuin te creëren. Herhaalde plantmaterialen en kleuren creëren een gevoel van orde en voorspelbaarheid, maar te veel herhaling kan saai worden. Houd de diversiteit in je tuin door het gebruik van aparte plantmaterialen en kleuren. Zo creëer je een ritme in je tuin, maar laat je ruimte voor onverwachte elementen. U kunt spiegels en bamboe aan het ontwerp toevoegen. Door een bamboe overkapping te plaatsen, creëer je een intieme ruimte.

Het licht dat beschikbaar is in uw tuin zal bepalen welke planten en bloemen zullen gedijen. U moet de lichtpatronen zorgvuldig observeren om ervoor te zorgen dat uw planten de juiste hoeveelheid zonlicht krijgen. Bedenk ook hoe uw tuin zal worden gebruikt. Het kan nodig zijn om het op een zonnige plek te plaatsen of in een deel van de tuin dat veel schaduw krijgt. Als niet aan deze elementen wordt voldaan, moet het tuinontwerpplan worden gewijzigd. In dit geval zal een tuinplan succesvoller zijn dan een slecht ontworpen.

Een goed tuinontwerpplan houdt ook rekening met het type hardscape-materialen en het beplantingsschema. Er zijn een paar verschillende stijlen om uit te kiezen, dus leer er meer over. Hedendaagse stijlen benadrukken strakke lijnen, hardscape materialen en minimalistische planten. Traditionele tuinen zijn rustieker en traditionele stijlen benadrukken bloemen en struiken. Hedendaagse ontwerpen zijn strak en modern en kunnen elementen uit beide stijlen bevatten om een ​​perfect ontwerp te creëren. Als u een eigentijds tuinontwerp overweegt, zal een natuurlijke uitstraling goed werken in een minimalistische omgeving.

Zoals met elk ander aspect van tuinieren, is tuinontwerp een subjectief proces. Het tuinontwerp zal veranderen naarmate bomen groeien en veranderen. Een huilende kers kan sterven in uw voorjaarsbollentuin en u kunt de tuin in cottage-stijl beu worden. Evenzo kunt u genoeg krijgen van een dwergconifeer in uw tuin in cottage-stijl. Dit is slechts een van de vele redenen om te experimenteren met tuinontwerp. Het is tenslotte jouw tuin!

Een geweldig tuinontwerp moet een sterk gevoel van plaats hebben. Een bezoek aan een grote tuin is als het betreden van een huis. Het is anders dan de buitenwereld en de muren, het dak en de vloer van de tuin geven karakter. Deze elementen kun je gebruiken om aparte kamers of “kamers” in je tuin te creëren. Je kunt planten in een context in de tuin plaatsen, waardoor het algehele ontwerp wordt versterkt. Een grote tuin wordt een waar heiligdom.