Top 5 tips om uw buitenruimte te verfraaien met een overkapping

Top 5 tips om uw buitenruimte te verfraaien met een overkapping

People in botany garden

In het digitale tijdperk brengen steeds meer mensen hun tijd online door in plaats van in real-life interacties. Dit geldt vooral voor millennials, die een groot percentage uitmaken van de huidige digitale bevolking. Als gevolg daarvan zien we een toename van virtuele ruimtes waar mensen online met elkaar kunnen communiceren in plaats van in persoon. Als uw idee van ‘uitgaan’ bestaat uit thuisblijven en internetten vanaf uw computer of smartphone, vindt u uw buitenruimte misschien geen prioriteit. Maar zelfs als u niet veel tijd buiten doorbrengt, kan het toevoegen van een buitenruimte de waarde van uw huis drastisch verbeteren met maar liefst 15 procent. Laten we eens kijken naar een aantal van de vele voordelen die u kunt krijgen van het verfraaien van uw buitenruimte met een houten overkapping.

Bescherming tegen de zon en UV-stralen

De zon is essentieel voor het leven op aarde, maar in hoge doses kan ze erg gevaarlijk zijn. Het gevaarlijkste deel van de zonnestraling zijn de UV-stralen, die de huid beschadigen en tot huidkanker kunnen leiden. Zonneschermen kunnen worden gebruikt om uw huis overdag tegen de zon te beschermen, maar ook ‘s nachts tegen neerslag. Luifels zijn er in vele stijlen en stoffen. Sommige stoffen, zoals katoen, bieden uitstekende schaduw en UV-bescherming, terwijl andere beter zijn voor het blokkeren van licht, zoals verduisterende stoffen. Als je opzoek bent naar een stevife overkapping heb je ook nog aluminium overkappingen.

Verhoog de waarde van uw huis

Wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuw huis, is het eerste wat ze doen de omliggende buurt onderzoeken op factoren die hun beslissing kunnen beïnvloeden. Een van deze factoren is de aantrekkelijkheid van de buurt. Als een buurt veel goed onderhouden huizen heeft, maakt dat die buurt meer wenselijk. Een huis met een uitzonderlijke uitstraling zal waarschijnlijk aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers dan een huis zonder. Het toevoegen van een luifel aan uw buitenruimte kan een eenvoudige manier zijn om de waarde van uw huis te verhogen. Luifels zijn vooral effectief omdat ze kunnen worden geïnstalleerd voordat een potentiële koper arriveert. Een koper kan de luifel en andere verbeteringen die u heeft aangebracht zien en is wellicht eerder geneigd u een hogere verkoopprijs te bieden.

Help uw huis te verkopen

Een luifel kan worden gebruikt om potentiële kopers te laten zien hoe uw buitenruimte eruit zou kunnen zien. Dit kan zeer effectief zijn in het krijgen van mensen om uw huis te kopen. Een recente enquête van makelaars in onroerend goed bleek dat meer dan de helft van de respondenten verklaarde dat curb appeal is een belangrijke factor in het krijgen van een huis verkocht. Dit geldt met name voor woningen die te koop staan, omdat de uitstraling van de woning een factor is die van invloed kan zijn op de beslissing van een potentiële koper. Uit een recente enquête bleek dat ongeveer 50 procent van de respondenten zei dat verbeteringen aan de buitenkant de kans vergroten dat een huiseigenaar meer geld voor zijn huis zal krijgen. Een zonnescherm is een relatief goedkope manier om uw verkoopprijs te verhogen.

Buiten entertainment gebied

Een andere manier om uw buitenruimte aantrekkelijker te maken is door er een entertainmentruimte van te maken. U kunt dit doen door het installeren van zitplaatsen, zoals een veranda schommel of patio stoelen, of door het toevoegen van een kleine tafel. Een kleine tafel is de perfecte plek om op een warme zomeravond van een drankje te genieten. U kunt het ook gebruiken om snacks te serveren, zoals pretzels of chips met dip, terwijl u kijkt naar vuurwerk op de Fourth of July. Een kleine tafel is ook handig voor het spelen van buitenspelletjes, zoals dobbelen of jeu de boules.

Een gemeenschapsgevoel creëren

Mensen hebben de natuurlijke neiging zich te verzamelen op plaatsen waar ze met elkaar in contact kunnen komen. Mensen doen dit in stadsparken, cafés en andere openbare ruimtes. Luifels zijn vooral nuttig wanneer u een gemeenschapsgevoel wilt creëren. Ze kunnen worden gebruikt om overdag de zon tegen te houden en privacy te bieden aan de mensen in de ruimte, maar ook om ze te beschermen tegen neerslag. Luifels kunnen ook worden gebruikt om de inkijk in uw ruimte te blokkeren. Dit kan handig zijn als u een ruimte voor kinderen wilt creëren, maar niet wilt dat ze worden gezien door voorbijgangers.

Samenvatting

Luifels zijn uiterst nuttige toevoegingen aan elke buitenruimte. Ze bieden bescherming tegen de zon en UV-stralen, verhogen de waarde van uw huis, helpen bij de verkoop van uw huis, creëren een gemeenschapsgevoel, en kunnen worden gebruikt als een buitenvermaakruimte.