Houtskoolgrillen 101: de ultieme gids voor de beste barbecuegrill

Houtskoolgrillen 101: de ultieme gids voor de beste barbecuegrill

Laten we eerlijk zijn: de geur van een Weber houtskool BBQ en de rokerige smaak hebben zo iets bevredigends. Dus waarom negeren de meeste moderne gasgrills deze mogelijkheid volledig? Sommige gasgrillmodellen kunnen worden gebruikt om te grillen op houtskool, maar dat is niet hetzelfde als het verbranden van echte houtskool. Om alle prachtige mogelijkheden van het grillen op houtskool te verkennen, hebben we deze ultieme gids samengesteld over alles wat u moet weten over het gebruik van een houtskoolgrill. Van welke soort houtskool u het beste kunt gebruiken tot hoe u uw grill het beste schoonmaakt na gebruik, u zult alles leren wat u moet weten!

Wat is de beste soort houtskool om te grillen?

Laten we het eerst eens hebben over de houtskool zelf. Houtskool wordt al millennia lang gebruikt om te koken (en ook om te smeden!). Afhankelijk van het productieproces en de toevoegingen, kan houtskool een verscheidenheid aan kleuren hebben. De beste houtskool voor het grillen is houtskool van hardhout, gemaakt van houtsoorten zoals eik, hickory, mesquite en pecan. Deze houtsoorten geven vlees een rijke, rokerige smaak die werkelijk onovertroffen is. Probeer als het even kan in de buurt hardhout houtskool te kopen – dan krijg je een betere smaak en verminder je tegelijkertijd je CO2-voetafdruk!

Wat is de beste houtskoolgrill?

Als je al wat langer met houtskoolgrillen bezig bent, zul je merken dat er een paar verschillende soorten houtskoolgrills zijn. Deze omvatten de standaard ketel grill, de verticale-stijl grill, en de roker grill. Ketel grills zijn de klassieke houtskool grill ontwerp, met een overdekte schoorsteen aan de ene kant, een houtskool bak in het midden, en een rooster aan de andere kant voor het koken. Een goed gemaakte ketelgrill is een plezier om te gebruiken en produceert een consistente warmte en heerlijke resultaten. Kamado-stijl of verticale grills zijn een relatief nieuw ontwerp dat een enorme stijging in populariteit heeft ervaren in de afgelopen jaren. Deze grills zijn vaak gemaakt van keramiek (natuurlijk of kunstmatig) en staan bekend om hun gelijkmatige verwarming en gebruiksgemak. Ze kunnen in de meeste weersomstandigheden worden gebruikt en geven uitstekende resultaten. Verticale grills kosten meer dan traditionele ketels, maar zijn vaak groot genoeg om voor een menigte te koken. Smoker grills ten slotte zijn ontworpen om zeer lage temperaturen te handhaven (idealiter rond 180°F). Hierdoor kunt u vlees en vis roken in plaats van grillen.

Hoe start je een houtskoolgrill?

Bepaal eerst hoeveel houtskool u nodig hebt voor uw kooksessie. U kunt beginnen met een enkele houtskoolbriket en van daaruit verder werken als u slechts voor een of twee personen grilt. Gebruik nooit benzine om uw houtskool aan te maken. Het gebruik van benzine kan leiden tot gevaarlijke chemische reacties in de houtskool, waardoor uw briketten in vlammen kunnen uitbarsten! Gebruik in plaats daarvan een elektrische houtskoolstarter zoals deze om uw briketten aan de gang te krijgen. Deze gebruikt elektriciteit om de briketten aan het branden te krijgen. Zodra de briketten goed heet zijn, gebruikt u een houtskoolschoorsteen om ze naar uw grill te verplaatsen. Als u geen schoorsteen heeft, kunt u ook een oud vel krantenpapier of een verfrommelde papieren zak gebruiken om de briketten aan te steken.

Tips voor beter grillen met een houtskoolgrill

Zoals bij elke manier van grillen, is de sleutel tot geweldige resultaten met een houtskoolgrill het beheersen van de hitte. U wilt dat uw houtskool zo heet mogelijk is, met een gelijkmatige warmteverdeling. Houd de temperatuur van uw grill nauwlettend in de gaten met een thermometer. Een temperatuurmeter kan ook helpen. Gebruik een grillborstel om uw grill schoon te maken. Een met roet bedekte grill zal de warmte niet gelijkmatig verdelen en kan brandgevaar opleveren. Koop een grill-hoes om uw grill te beschermen tegen de elementen. De hoes zal ook helpen om de warmte vast te houden en de temperatuur van uw grill constant te houden tijdens het gebruik.

Wanneer geen houtskoolgrill gebruiken?

Als u een beginner bent op het gebied van grillen op houtskool en de temperatuurregeling die nodig is voor het grillen met houtskool nog niet onder de knie hebt, kunt u het gebruik van een houtskoolgrill beter vermijden en een Weber gas BBQ nemen. Een van de beste dingen aan houtskool is het vermogen om een grote verscheidenheid aan warmte-intensiteit en temperaturen te produceren. Dit betekent echter ook dat u zich te allen tijde bewust moet zijn van de temperatuur van uw grill, en dat vergt oefening om dat onder de knie te krijgen. Als u in minder dan ideale weersomstandigheden aan het grillen bent, waarbij de temperatuur van de grill waarschijnlijk zal worden beïnvloed, is grillen op houtskool misschien niet de beste keuze voor u.

Laatste woorden

Zoals bij elke manier van grillen, vereist grillen op houtskool de juiste uitrusting en een beetje oefening om het onder de knie te krijgen. Met een beetje oefening kunt u het beste uit uw houtskoolgrill halen en genieten van heerlijke en gezonde maaltijden die des te bevredigender zijn omdat ze boven een open vlam zijn bereid! Nu u alles weet wat er te weten valt over grillen op houtskool, is het tijd om uw grill aan te steken en te beginnen met koken!