Hoe bouw je je eigen stenen barbecue: Een stap voor stap gids

Hoe bouw je je eigen stenen barbecue: Een stap voor stap gids

Ben je op zoek naar een gemetselde barbecue voor buiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Het bouwen van je eigen gemetselde barbecue kan lijken op een ontmoedigende taak, maar dat hoeft het niet te zijn. Met het juiste gereedschap en materiaal bouw je in een handomdraai je eigen gemetselde barbecue. Deze stap voor stap gids zal u helpen om het proces van het bouwen van een bakstenen barbecue te begrijpen, van het leggen van de basis tot het toevoegen van de afwerking. Met deze gids kun je eindelijk de perfecte achtertuin barbecue bouwen en indruk maken op je vrienden en familie met je handige werk. Dus pak je gereedschap en laten we beginnen!

Verzamel de nodige materialen en gereedschappen

Voordat je begint met het bouwen van je gemetselde barbecue, heb je natuurlijk de nodige materialen en gereedschappen nodig. Je hebt de volgende materialen nodig:

Gereedschap:

Bereid de ruimte voor uw gemetselde barbecue voor.

Voordat u begint met het bouwen van uw gemetselde barbecue, moet u de ruimte voorbereiden. Markeer eerst de gewenste plaats voor uw barbecue door een gat van enkele centimeters diep te graven. U wilt ervoor zorgen dat het gat diep genoeg is, zodat de barbecue is onder de grond en uit de buurt van eventuele bomen of houten constructies.

Vervolgens wilt u de grond waar u uw barbecue te bouwen nivelleren. Dit zal zorgen voor een goede drainage en eventuele overstromingen of ophoping van water te voorkomen. Zodra de grond wordt gesorteerd, kunt u nu beginnen met de bouw van de stichting.

Leg de fundering

Voordat u begint met het bouwen van uw fundering, wilt u een sleuf graven en de leidingen voor de barbecue installeren. Markeer eerst het gebied waar u de barbecue wilt bouwen en graaf een sleuf met dezelfde breedte en diepte als de barbecue. Als u bijvoorbeeld van plan bent een barbecue te bouwen die 4 voet breed en 4 voet lang is, moet de sleuf 4 voet breed en 4 voet lang zijn. Vervolgens installeert u de leidingen door PEX-buizen of koperen buizen (geen PVC) in de sleuf te leggen. De buizen moeten naast elkaar liggen zonder tussenruimte.

Het volgende wat u wilt doen is uw basisplaat plaatsen. De dikte van de grondplaat hangt af van het type barbecue dat u wilt bouwen en het ontwerp. Als u bijvoorbeeld een tweezijdige barbecue wilt bouwen en de grillroosters aan beide zijden 4 meter uit elkaar wilt hebben, moet de grondplaat ongeveer 8 centimeter dik zijn. Als de bodemplaat te dun is, zal de barbecue barsten of breken.

Bouw de stenen muren

Zodra de fundering is gebouwd, kunt u beginnen met het bouwen van de bakstenen muren. Voordat u begint, wilt u markeren waar de bakstenen worden geplaatst. De bakstenen moeten verticaal worden geplaatst, waarbij de onderste rij de dikste is en de bovenste rij de dunste. De stenen moeten in een verspringend patroon worden geplaatst, waarbij de stenen onderaan breder zijn dan de stenen bovenaan. De stenen moeten met de binnenkant naar de buitenkant van de barbecue worden gelegd. Zorg ervoor dat de stenen strak tegen elkaar aangedrukt worden en dat de voegen perfect op elkaar aansluiten.

De volgende stap is het bouwen van de stenen boog. Het ontwerp van uw boog zal afhangen van het ontwerp van uw barbecue. Bijvoorbeeld, als je een barbecue wilt bouwen die 2-zijdig is en aan elke kant een stenen boog heeft, moet je 2 stenen bogen bouwen. U wilt de bogen te bouwen door eerst het plaatsen van een houten frame op de top van de bakstenen muur. Het frame moet ongeveer 2 centimeter onder de bovenste rij bakstenen staan. Zodra het frame is geplaatst, vult u het met een mengsel van zand en cement. Het zand moet ongeveer 2-3 centimeter onder de bovenste rij bakstenen liggen. Zodra het zand- en cementmengsel is geplaatst, wordt de bovenste rij bakstenen ondersteund door het zand- en cementmengsel. Plaats vervolgens de stenen op het zand- en cementmengsel. Plaats de stenen horizontaal en verticaal om het ontwerp van uw stenen boog te maken. Zorg ervoor dat de stenen strak tegen elkaar aan liggen en dat de voegen perfect op elkaar aansluiten.

Bouw de stenen boog

Installeer de vuurkorf

Zodra de stenen bogen zijn gebouwd, is het tijd om de vuurkist te installeren. De vuurkist moet gebouwd worden aan de kant van de barbecue waar de stenen boog niet staat. De vuurkist wordt gebouwd met hetzelfde frame en zand-cementmengsel als de stenen boog. De bakstenen voor het frame moeten met de binnenkant naar de binnenkant van de barbecue worden geplaatst en de bakstenen voor de vuurkist moeten met de binnenkant naar de buitenkant van de barbecue worden geplaatst. Zorg ervoor dat de voegen goed tegen elkaar aangedrukt en uitgelijnd zijn.

De vuurkist moet worden gebouwd aan de kant van de barbecue waar de stenen boog niet zit. De vuurkist moet worden gebouwd met hetzelfde frame en zand- en cementmengsel als de stenen boog. De bakstenen voor het frame moeten met de binnenkant naar de binnenkant van de barbecue worden geplaatst en de bakstenen voor de vuurkist moeten met de binnenkant naar de buitenkant van de barbecue worden geplaatst. Zorg ervoor dat de voegen goed tegen elkaar aangedrukt en uitgelijnd zijn.

Plaats de schoorsteen

Zodra de vuurkist is gebouwd, is het tijd om de schoorsteen te installeren. De schoorsteen moet worden gebouwd met bakstenen met voegen. De stenen moeten verticaal worden geplaatst en de voegen moeten zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. Zodra de schoorsteen is gebouwd, installeert u de tegel op de bovenkant van de schoorsteen. De tegel voorkomt dat vocht en vuil de schoorsteen binnendringen.

Een schoorsteen toevoegen

Dicht de stenen barbecue af

Zodra de barbecue gebouwd met slimbestraten is, zul je de barbecue willen afdichten. Het beste afdichtingsmiddel is een sealer en waterafstotend middel. Sealer en waterafstotende middelen zijn verkrijgbaar bij lokale bouwmarkten en online. Zodra je je barbecue hebt verzegeld, ben je klaar om te gaan grillen. Zorg ervoor dat je de barbecue af en toe schoonmaakt om eventueel opgehoopt vuil te verwijderen.

Afwerking

Zodra de barbecue gebouwd is, kun je beginnen met grillen en familie en vrienden vermaken. Maak de stenen barbecue van tijd tot tijd schoon om eventueel opgehoopt vuil te verwijderen. U kunt nu houden achtertuin barbecues en verras uw gasten met uw handige werk. Je kunt zelfs een barbecuewedstrijd organiseren, waarbij jij en je gasten kunnen strijden om te zien wie de beste barbecue kan bouwen. Nu u klaar bent met het bouwen van uw barbecue, kunt u vrienden uitnodigen voor een barbecue in de achtertuin.