5 manieren om je eigen kerstboom te versieren zonder een fortuin uit te geven

5 manieren om je eigen kerstboom te versieren zonder een fortuin uit te geven

Het kopen van de perfecte kerstboom is slechts de eerste stap naar een magisch feestseizoen. Om uw huis tot leven te brengen, moet u uw boom versieren en hem tot het middelpunt van uw huis maken! Maar met kunstbomen die gemiddeld zo’n £200 kosten en echte bomen die bijna het dubbele opbrengen, kunnen velen van ons zich geen te dure evergreen veroorloven. Gelukkig zijn er genoeg manieren om geld te besparen en toch een fantastisch feestseizoen te hebben. Hier zijn 5 betaalbare manieren om je eigen kunstkerstboom bij een outlet te kopen en te versieren zonder een fortuin uit te geven…

Versier met het oude speelgoed van je kinderen

Nu de prijzen van nieuw speelgoed de pan uit rijzen, waarom versiert u de kerstboom niet met het oude speelgoed van uw kinderen? Kinderen groeien uit hun speelgoed in een alarmerend tempo, dus je hebt waarschijnlijk een schat aan mooie souvenirs verstopt op zolder of op de bodem van de speelgoedkist. Vraag de volgende keer dat u gaat opruimen aan uw kinderen of er speciaal speelgoed is dat ze willen houden, en gebruik de rest om uw kerstboom te versieren.

Maak je eigen slingers en kransen

Tenzij u het geluk hebt op het platteland te wonen, is het onwaarschijnlijk dat u een echte kerstboom kunt kopen. Kies in plaats daarvan voor een kunstboom. Hoewel ze er prachtig uitzien en jaren meegaan, kunnen ze een beetje steriel overkomen en missen ze de kerstsfeer die een verse kerstboom met zich meebrengt. Om een echt kerstboomgevoel aan uw prachtige kunstboom toe te voegen, maakt u uw eigen slingers en kransen met echte bessen, dennenappels en takjes hulst. Zoek gewoon een paar grote dennenappels in een hobbywinkel en snijd het midden uit om een krans te maken. Je kunt ook een paar grote dennenappels zoeken, ze rood verven en er een lint omheen doen om er een mooie krans van te maken.

Ga naar de tweedehandswinkels

Met alle drukte van Kerstmis is het gemakkelijk te vergeten dat veel van deze versieringen tweedehands kunnen worden gekocht. Bezoek uw plaatselijke tweedehandswinkel of een kerstverlichting outlet en u vindt er ongetwijfeld een schat aan versieringen en decoraties voor een fractie van de prijs van een gloednieuw item. Zorg ervoor dat alle items die u koopt schoon zijn, vooral als u kiest voor een echte kerstboom. Als u op zoek bent om een echte boom te kopen, zorg ervoor dat het niet is bespoten met pesticiden, die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

Ga voor bont en strikken

Als je een huisdier hebt, heb je waarschijnlijk een stapel bont die erop wacht om goed gebruikt te worden. In plaats van het in een zak te stoppen en weg te gooien, waarom zou u het niet gebruiken om uw kerstboom te versieren? Als je een hond of kat hebt, verzamel dan wat van hun vacht en doe het in een zak om het vervolgens rond de takken van je kerstboom te binden. Als je een konijn, fret of cavia hebt, verzamel dan hun haar en doe het in een zakje. Als alternatief kunt u ook strikken van echt lint gebruiken.

Vergeet de lichtjes niet

Kerstmis zou geen kerstmis zijn zonder fonkelende lichtjes, maar die zijn niet goedkoop. In plaats van nieuwe lichtjes te kopen, kunt u ook eens gaan kijken in een tweedehands winkel, waar u vast wel een doos vol lichtjes vindt die wachten op een nieuwe bestemming. Of snuffel eens op zolder rond om te kijken of je nog werkende lampjes vindt. Als je kinderen hebt, zullen ze je graag helpen om ze uit de knoop te halen.

Conclusie.

Kerstmis is een magische tijd waarin we ons mogen laten gaan en moeten genieten. Met deze tips kunt u een fortuin besparen en toch een magische kersttijd hebben. Dus of u nu een doorgewinterde kerstversierder bent of een complete beginner, er is geen reden waarom u te veel zou moeten betalen voor een dure kerstboom en versieringen. Nu is de perfecte tijd om te beginnen met het doorzoeken van uw lokale liefdadigheidswinkels, tweedehandswinkels en online veilingsites voor goedkope decoraties en versieringen.