10 must-have artikelen om te kopen in uw plaatselijke tuincentrum

10 must-have artikelen om te kopen in uw plaatselijke tuincentrum

Garden

Winkelen voor tuinbenodigdheden kan een ontmoedigende taak zijn voor de beginnende tuinier. Er zijn zoveel dingen die je moet hebben, dat je gemakkelijk overweldigd raakt. Om u te helpen, hebben we een lijst samengesteld met 10 essentiële artikelen die u in uw plaatselijke tuincentra moet kopen. Van gereedschap en grond tot planten en mulch, al deze artikelen zijn noodzakelijk voor succesvol tuinieren. Of u nu net begint met tuinieren of een doorgewinterde professional bent, deze artikelen zullen u helpen een prachtige buitenruimte te creëren waar u nog jaren van kunt genieten.

Tuingereedschap

Een van de eerste dingen die je nodig hebt voor je tuin is goed gereedschap. Voor de meeste tuinprojecten heb je maar een paar basisgereedschappen nodig. Op zijn minst een paar handgereedschappen en een schop. Ideaal is ook een troffel en een spade. Een handcultivator is handig om grond los te maken en onkruid te verwijderen. Een hark wordt gebruikt om grond, mulch en mest gelijkmatig te verdelen. Een kruiwagen is handig voor het verplaatsen van grond en kunstmest. Een waterslang is nodig om uw tuin te besproeien. Een set tuinhandschoenen kan uw handen beschermen tijdens het tuinieren. Een hoofdlamp helpt u te zien wat u doet in het donker.

Grond

De grond is de basis voor je planten en zou een van de eerste dingen moeten zijn die je koopt voor je tuin. Er zijn verschillende soorten grond voor verschillende soorten planten. U wilt bijvoorbeeld zandgrond voor uw groenten en leemgrond voor uw rozen. Je kunt ook dingen aan je grond toevoegen om hem te verbeteren, zoals kunstmest, compost en mulch. U kunt grond kopen per zak of u kunt een grondbak kopen die kant en klaar is. Gronddozen zijn ideaal voor nieuwe tuiniers omdat ze voorgemengd zijn, klaar om te planten en gemakkelijk kunnen worden verplaatst. U kunt ook grond kopen per vrachtwagen, wat geweldig is voor grote tuinen.

Plant en

Planten zijn het middelpunt van elke tuin, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Als u planten koopt, wilt u ze kiezen die geschikt zijn voor uw klimaat en die in uw grond kunnen groeien. Sommige planten, zoals bomen en struiken, kunnen erg duur zijn bij uw plaatselijke tuincentrum Aveve. Je kunt geld besparen door ze online te kopen of door te winkelen in een goedkopere winkel zoals Trader Joe’s of Home Goods. Je kunt ook zaden planten voor eenjarigen zoals tomaten, paprika’s en sla, die veel goedkoper zijn dan het kopen van vaste planten. Zoek bij het kopen van planten naar planten die gezond zijn. Gezonde planten hebben veel groene bladeren, een gezonde kleur, en zien er niet uit alsof ze verwaarloosd zijn. Zorg ervoor dat de grond rond de wortels vochtig maar niet nat is. Vermijd planten met beschadigde wortels.

Mulch

Mulch is een belangrijk onderdeel van elke tuin. Het kan het waterverbruik verminderen, onkruid onderdrukken en de grond vochtig houden. Er zijn veel verschillende soorten mulch, zoals schors, houtsnippers en grind. De beste mulch voor uw tuin hangt af van uw type planten. U kunt ook een meststof aan uw mulch toevoegen om uw planten een boost te geven. Let er bij het kopen van mulch op dat het dik genoeg is om op zijn plaats te blijven, maar niet zo dik dat je planten er niet doorheen kunnen groeien. Controleer ook of de mulch geen zaden of insecten bevat. Het is ook een goed idee om mulch te kopen dat niet geverfd is, zodat de kleur na verloop van tijd op natuurlijke wijze kan vervagen.

Tuinmeubilair

Bij het aanleggen van je tuin heb je meubels en andere accessoires nodig om hem er compleet uit te laten zien. Je kunt traditionele houten of metalen tuinmeubelen kopen of je kunt gaan voor iets moderners. Je kunt ook een pergola toevoegen om schaduw te creëren of een tuinhuisje om je planten in de schaduw te houden. U kunt zelfs buitenverlichting toevoegen om ‘s avonds een mooiere tuin te creëren. Voor buitenmeubilair moet je kiezen tussen hout en metaal. Een houten tuintafel zal langer meegaan dan een metalen, maar het zal ook meer tijd kosten om te verweren. Een metalen tuintafel is gemakkelijker schoon te maken en gaat langer mee, maar kan na verloop van tijd gaan roesten.

Meststoffen

Mulch is een geweldige toevoeging aan elke tuin, maar het levert geen voedingsstoffen aan je planten zoals kunstmest dat doet. Je kunt meststoffen in korrelvorm of in vloeibare vorm kopen. Kunstmest in korrelvorm zit in een zak en wordt over de grond gestrooid. Vloeibare meststof wordt direct op de plant zelf aangebracht. Je kunt ook kunstmest door je grond mengen, maar het is belangrijk om dit in de herfst te doen, zodat het de tijd heeft om in de grond te trekken voor de winter. Er zijn veel verschillende soorten meststoffen, maar sommige zijn beter dan andere. Pas op dat u uw planten niet overvoert, want dat kan ongezond zijn en ze beschadigen. Het beste is om langzaam vrijkomende of uitgebalanceerde meststof te gebruiken, die in de herfst wordt toegediend.

Ongediertebestrijding

Het is belangrijk om ongedierte uit uw tuin te houden, vooral als u groenten of andere eetbare planten kweekt. Er zijn veel verschillende manieren om ongedierte in uw tuin te bestrijden, zoals het gebruik van pesticiden en vangplaten. U kunt ook planten gebruiken om ongedierte op natuurlijke wijze af te weren, bijvoorbeeld door basilicum rond uw tomatenplanten te planten. Als u bestrijdingsmiddelen in uw tuin gebruikt, is het belangrijk om de aanwijzingen zorgvuldig op te volgen, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Als u huisdieren en tuinen hebt, let dan op tekenen van ongedierte. Houd tuinen uit de buurt van plekken waar uw huisdieren rondlopen, en controleer ze regelmatig op ongedierte. In sommige gevallen kunt u biologische bestrijdingsmiddelen kopen, maar zorg ervoor dat u de instructies zorgvuldig opvolgt.

Gereedschap om water te geven

Water geven is een belangrijk onderdeel van elke tuin, maar het kan ook erg rommelig zijn. U kunt een gieter kopen om uw tuin te besproeien, maar een slang is veel gemakkelijker. Een slang is ook een goed idee als u uw tuin op afstand wilt besproeien. U kunt een slanghaspel kopen om uw slang uit de weg te houden als u hem niet gebruikt. U kunt ook een soaker slang kopen om uw tuin te besproeien. Een soakerslang is een lange slang die u in uw tuin ingraaft, waardoor het water langzaam en gelijkmatig naar buiten druppelt. Een ander belangrijk hulpmiddel om uw tuin te besproeien is een sproeier. Er zijn veel verschillende soorten sproeiers, waaronder roterende sproeiers die door de tuin bewegen en stationaire sproeiers die op één plek blijven staan. U kunt ook een druppelirrigatiesysteem kopen, dat uw tuin langzaam en efficiënt besproeit.

Buitenverlichting

Verlichting kan uw tuin op verschillende manieren verbeteren. U kunt decoratieve verlichting toevoegen rond uw huis of onder uw tuintafel. U kunt ook spotjes toevoegen om bepaalde planten in uw tuin te accentueren. Een andere optie is het installeren van een lamp in uw tuinmuur. Zo heeft u tuinverlichting die de hele dag brandt en geen onderhoud vergt. Bij het kiezen van tuinverlichting heb je veel verschillende opties. Er zijn wandlampen, lampen op zonne-energie en verschillende soorten lampen. U kunt ook de kleur van uw lampen kiezen, wat geweldig is als u een specifieke kleur wilt.

Plantenbakken

Als je geen grote tuin hebt, kun je toch planten aan je huis toevoegen door plantenbakken te gebruiken. Er zijn veel verschillende materialen die je kunt gebruiken om plantenbakken te maken, waaronder hout, metaal en plastic. Je kunt zelfs oude potten gebruiken om kleurrijke potten te maken. Er zijn veel verschillende soorten planten die u kunt groeien in een plantenbak, met inbegrip van kruiden, groenten en tropische planten. U kunt zelfs verticale tuinen in plantenbakken, die een geweldige manier om groen toe te voegen aan uw huis. Als u potten in uw huis gebruikt, moet u met een paar dingen rekening houden. Je moet ervoor zorgen dat de potten groot genoeg zijn om je planten te laten groeien. Je moet er ook voor zorgen dat je je planten regelmatig water geeft. Als je in een koud klimaat woont, kun je je planten in de winter beter binnen zetten.