De verrassende redenen waarom je zou moeten overwegen een grote kunstmatige kerstboom te kopen

De verrassende redenen waarom je zou moeten overwegen een grote kunstmatige kerstboom te kopen

We weten allemaal dat kunstbomen beter zijn voor het milieu dan echte bomen, maar als je dit jaar nog steeds voor een echte boom kiest, lees dan verder om te weten te komen waarom je het zou moeten heroverwegen. Laten we eerlijk zijn: een kunstboom is bijna zeker vriendelijker voor de planeet dan een echte. Ze gaan eeuwig mee, hoeven niet te worden bewaterd, bemest of opnieuw geplant – en zullen het volgende voorjaar niet eindigen als compost in je tuin. Kunstbomen worden vaak gemaakt van materialen als PVC of PE (polyethyleen), die veel sneller worden afgebroken dan kunststoffen als PET of PVC. Ze worden echter ook vaak gemaakt in fabrieken die niet zo groen zijn. Dus waarom niet verder gaan en kiezen voor een kunstboom?

They last forever

Een echte kerstboom gaat maar een paar weken mee, terwijl als je een grote kunstkerstboom koopt hij oneindig lang mee kan gaan. Alles hangt af van hoe goed je de boom verzorgt – maar in theorie, als je de takken niet beschadigt, kun je tientallen jaren dezelfde kunstboom hebben. Ons advies: Als je toch voor een kunstboom kiest, zorg er dan voor dat hij gemaakt is van duurzame materialen zoals PE of PVC. Vermijd bomen die gemaakt zijn van materialen die kunnen breken of scheuren, zoals PP. Die zijn goedkoper, maar minder duurzaam en moeten misschien veel eerder worden vervangen.

Je kunt bijna elke vorm vinden die je maar wilt.

Echte kerstbomen zijn er alleen in bepaalde voorgevormde soorten, zoals sparren of sparren. Ze zijn er niet in een andere vorm, zoals palmbomen. Kunstbomen daarentegen zijn er in bijna elke vorm, van de traditionele dennenboom tot de palm of cactus. Ze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder blauw, roze, rood, zilver en paars.

Ze stinken niet

Echte kerstbomen staan erom bekend dat ze slecht ruiken. Ze zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. In een onderzoek meldde bijna een op de vijf mensen dat een echte kerstboom vlam had gevat. Kunstbomen zijn echter geurvrij en veel veiliger. Hoewel sommige van de duurdere kunstbomen een lichte chemische geur kunnen hebben wanneer u ze voor het eerst koopt, verdwijnt deze geur wanneer ze worden gelucht.

U hoeft geen water te geven of te bemesten.

Echte kerstbomen zijn een beetje lastig te verzorgen. Ze moeten water krijgen, bemest worden en beschermd worden tegen ongedierte. Goedkope kunstkerstbomen daarentegen hoef je niet te bewateren of te bemesten, en je hoeft ze ook niet te beschermen tegen ongedierte.

80% van je boom is recyclebaar.

Nepkerstbomen kunnen worden gerecycled, dus u kunt uw impact op het milieu verminderen. Echte bomen zijn daarentegen niet recyclebaar. Ze kunnen zelfs vervelend zijn om mee om te gaan als ze eenmaal klaar zijn met hun seizoenstaak. Echte bomen worden gecomposteerd, wat niet goed is voor het milieu omdat er veel energie en meststoffen voor nodig zijn. Als u een grote boom hebt, moet u misschien zelfs betalen om hem te laten verwijderen.

Conclusie

Kunstkerstbomen hebben veel voordelen ten opzichte van echte bomen. Ze gaan eeuwig mee, zijn er in veel verschillende vormen, zijn vrij van ongedierte en zijn gemakkelijk te recyclen. Ze stinken niet en je hoeft ze geen water te geven of te bemesten. Hoewel echte kerstbomen er misschien wat authentieker uitzien, moet je ze wekenlang verzorgen. Daarna moet je ze in veel gevallen composteren of betalen om ze te laten verwijderen. En laten we niet vergeten dat ze stinken! Een kunstboom verzorgen is veel minder gedoe, en het is ook beter voor het milieu. Dus als je niet zeker weet welke kant je op moet, waarom kies je dan niet voor kunstbomen?