10 tips voor het kiezen van de perfecte tuin hangstoel

10 tips voor het kiezen van de perfecte tuin hangstoel

Er zijn maar weinig dingen zaliger dan een middagje luieren in uw tuin, of een privé-hoekje daarvan. Maar het vinden van de perfecte plek om te zitten en te ontspannen kan lastig zijn. U wilt een plekje dat beschut is tegen nieuwsgierige ogen of nieuwsgierige buren, maar waar ook genoeg zonlicht is om een boek te lezen of een middagdutje te doen. Dat is waar een hangende tuinstoel van pas komt! Deze eigenzinnige stoelen geven elke buitenruimte een vleugje stijl, geven u een ander gezichtspunt van waaruit u uw planten en natuurlijke omgeving kunt waarderen, en bieden een comfortabele plek om uit te rusten na een dag hard werken om ze te verzorgen. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, hoe vindt u de perfecte en goedkoopste hangstoel voor uw tuin? Hier zijn 10 nuttige tips…

Check the weight limit

U zult misschien verbaasd zijn over de grote variatie in gewichtslimieten voor hangstoelen. Vele kunnen tot 220 pond dragen, maar sommige zijn alleen geschikt voor kleinere lichamen. Als u huisdieren of kinderen hebt die in de verleiding kunnen komen om in de stoel te klimmen, is het belangrijk om de gewichtslimiet te controleren, evenals de veiligheidsvoorzieningen.

Beslis over kleur en materiaal

De meeste modellen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en stoffen. Dit is een geweldige kans om uw tuinruimte te personaliseren en een stoel te vinden die naadloos opgaat in uw omgeving, of juist op een gedurfde manier opvalt. De stof kan ook helpen bij het comfort, dus zorg ervoor dat u een materiaal kiest dat goed aanvoelt tegen uw huid. Als u kleine kinderen of onhandige huisdieren hebt, kunt u het beste kiezen voor een kunststof tuinstoel, die meestal minder duur is dan de stoffen exemplaren en gemakkelijker schoon te houden. Hoewel deze stoelen niet zo lang meegaan als stoffen stoelen, zijn ze meestal betaalbaarder en makkelijker te vervangen.

Denk aan opslag en mobiliteit.

Sommige modellen kunnen worden opgevouwen en weggestopt in een hoek, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere ruimtes. Als u een grote tuin hebt, wilt u misschien een stoel kiezen die u op wieltjes kunt verrijden, zodat u hem kunt verplaatsen naar waar u maar wilt. Sommige modellen worden zelfs geleverd met hun eigen draagtas, zodat ze tijdens de wintermaanden kunnen worden opgeborgen. Als u in een klein huis of appartement woont, is een klapstoel misschien de beste keuze voor u. Niet alle hangstoelen zijn opvouwbaar, dus zorg ervoor dat u er een kiest die aan uw behoeften voldoet. Als je een mooie mobiele stoel hebt kan je hem zelf zo hangen dat hij bij de eettafel voor de tuin gebruikt kan worden.

Denk aan voet- en armsteunen.

Sommige modellen zijn voorzien van voetsteunen, die de bloedsomloop bevorderen en extra comfort bieden. Als uw stoel een hoofdsteun heeft, kunt u die gebruiken om uw voeten op te leggen, zodat u in een ontspannende houding komt te zitten en gemakkelijker in slaap valt. Als de stoel die u wilt geen voetsteunen heeft, kunt u deze eenvoudig toevoegen met een karabijnhaak. Veel modellen hebben ook armsteunen, die u kunnen helpen te ontspannen en langer comfortabel te blijven.

Controleer de sterkte van het frame

Veel modellen hebben een sterk stalen frame, dat perfect is om grotere lichamen te dragen. Als u een groter persoon bent, kunt u beter op zoek gaan naar een stoel met een dikker frame. Sommige modellen hebben zelfs een dubbel frame, dat meer steun en duurzaamheid biedt. Als u kleine kinderen of huisdieren hebt, kan een dunner frame een betere optie zijn, omdat de dikkere frames niet altijd kind- of huisdiervriendelijk zijn. Als u van plan bent om de stoel buiten te laten staan, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het frame roestbestendig is, om het te beschermen tegen de elementen.

Is het comfortabel?

Neem plaats in de stoel voordat u hem koopt om er zeker van te zijn dat hij comfortabel genoeg is voor uw lichaam. Wanneer u een stoel test, zorg er dan voor dat u rondloopt en de posities simuleert die u zou gebruiken terwijl u in de stoel zit. Als u van plan bent om in de stoel te lezen, zorg er dan voor dat de armen lang en breed genoeg zijn om uw boek of tablet op te laten rusten zonder om te vallen. Als u graag iets eet terwijl u leest of buiten ontspant, zorg er dan voor dat de stoel een oppervlak heeft waarop u uw snacks kunt neerzetten zonder dat het een rommeltje wordt.

Hoe voelt het aan als u erin zit?

Een belangrijk ding om te onthouden is dat hangstoelen niet gelijk geschapen zijn. Terwijl sommige modellen uiterst comfortabel zijn en een gevoel van gewichtloosheid geven, zijn anderen minder ontspannend, en kunnen zwaardere mensen het gevoel geven alsof ze naar beneden worden getrokken, of ongemakkelijk worden opgeschort. Zorg ervoor om een paar stoelen uit te testen alvorens te kopen, zodat weet u u één krijgt die juist voelt. Terwijl de meeste modellen gemakkelijk zijn op te zetten, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit goed te doen alvorens het te proberen op uw eigen. Als u het niet goed doet, kunt u schade aan het frame veroorzaken en de stoel onveilig maken. Volg deze stappen en u weet in een mum van tijd hoe u een stoel moet ophangen.

Conclusie

Een hangende tuinstoel is een geweldige manier om te ontspannen in je tuin of privéhoekje van je achtertuin, en de perfecte plek om een boek te lezen of een middagdutje te doen. Deze eigenzinnige stoelen zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren en materialen, en zijn vaak gemakkelijk op te vouwen of te vervoeren. Het kiezen van de perfecte stoel voor uw ruimte kan lastig zijn, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen. Zorg ervoor dat de stoel comfortabel zit, het juiste gewicht heeft voor uw lichaamstype, en past bij uw tuinruimte.